Bingo

Bingo

Online bingo heeft twee varianten: 90 ballen bingo en 75 ballen bingo. 90 ballen bingo wordt ook offline veel gespeeld en staat in Nederland ook wel bekend als kienen. Het doel bij online bingo is om bepaalde lijnen of patronen te verkrijgen op de bingo kaart(en). Nummers worden hierbij één voor één genoemd of getoond. Doordat online bingo sites chatmogelijkheden bieden, blijft het spelen van bingo een gezellig en interactief kansspel. Beide spelvormen bieden de mogelijkheid tot deelname aan toernooien. Per toernooi gelden andere regels wat betreft frequentie en minimaal speeltegoed. Daar tegenover staat wel dat me hogere bonussen kan winnen!

Het traditionele 90 ballen bingo

Het spelen van bingo met 90 ballen wordt als de traditionele bingo variant gezien. Tijdens het spel kan men winnen door als eerste een volle rij, twee volle rijen of een volle kaart te hebben. De bingo kaart bestaat uit 15 getallen waarvan 5 op iedere rij staan, verdeeld over 9 kolommen. Online wordt deze variant gespeeld tegen speelgeld en echt geld. Dit in tegenstelling tot offline bingo waar men ook goederen kan winnen. Voordeel van 90 ballen bingo is dat men drie keer kans maakt op een prijs.

Online variant 75 ballen bingo

Bij 75 ballen bingo heeft men een bingo kaart van 5 bij 5 getallen, waarbij één veld is leeg gelaten. Om te winnen dient men een bepaald patroon te verkrijgen op de kaart. Deze is voor de spelaanvang bepaald. 75 ballen bingo heeft ruim 6000 patronen die kunnen leiden tot een geldprijs of jackpot. Een jackpot is afhankelijk van de site waarop je bingo speelt. Een voorbeeld hiervan is een cruise ter waarde van €12.000,- als jackpot. Daarnaast wint men ook een prijs door de kaart volledig vol te hebben. Het spel is doorgaans sneller dan 90 ballen bingo.

Meer over online bingo en uitleg over bingo varianten op:

  • Online bingo spelen? Dan is een bezoek verplicht aan het bingo spelen online portaal. Hier vind je speluitleg van bingo vormen en online bingorooms voor dit gezellige spel.
  • Een variant op het bingo spel dat vooral in het zuiden van Nederland veel wordt gespeeld is kienen. Je vind de spelregels van kienen op dit portaal voor online kienen. Ook vind je hier mogelijk online speel mogelijkheden voor kienen.
Terug naar overzicht