Gin Rummy

Gin Rummy

Bij Gin Rummy is het, net als bij traditionele Rummikub, de bedoeling als eerste alle kaarten weg te spelen. In tegenstelling tot traditionele Rummikub krijgt men bij Gin Rummy 10 kaarten wanneer met 2 spelers gespeeld wordt en 7 kaarten wanneer er met 3 of 4 personen gespeeld wordt. De overgebleven kaarten komen op de stock pile en gedurende het spel wordt een discard pile gevormd. Kaarten blijven tot het einde van het spel geheim.

Indien een speler in één ronde alle kaarten op tafel kan leggen, dan noemt men dit 'Ginning'. Bij Gin Rummy kun je echter op nog twee manieren winnen. Een eerste methode is 'Knocking'. Knocking houdt in dat men combinaties in eigen hand heeft en daarnaast overgebleven kaarten met een maximale waarde van 10 punten. Dit kan een andere speler echter overtreffen met 'Undercutting'. Dit houdt in dat een speler een 'Knocking' heeft, maar dan met een waarde lager dan die van de eerste knocker.

Heeft iemand een 'Gin', dan krijgt men automatisch 20 punten. Van de kaarten van de tegenstanders die niet in een combinatie kunnen worden verwerkt, worden de waardes opgeteld en aan de 20 punten toegevoegd. Bij een 'Knock' krijgt men het verschil tussen de waarden van de kaarten aan punten toegekend. Dit betreffen enkel de kaarten die niet aan een combinatie kunnen worden toegevoegd. Is er sprake van een 'Undercut', dan krijgt men 10 punten en het verschil aan waarde tussen de eerste en tweede knocker.

Terug naar overzicht