Kalooki

Kalooki

Kalooki heeft twee varianten, namelijk Kalooki 51 en Kalooki 40. Kalooki wordt gespeeld met 2 kaartspellen en 2 jokers. Iedere speler (2-4) krijgt 13 kaarten, waarbij het de bedoeling is deze zo snel mogelijk van hand te doen. Iedere ronde pakt een speler een kaart van de stock pile of discard pile. Wanneer de beurt eindigt plaatst men zelf een kaart op de discard pile.  Pak je een kaart van de discard pile (Kalooki 40), dan is men verplicht om een meld of meerdere melds neer te leggen met een minimale waarde van 40.

Bij Kalooki kan men op 2 manieren winnen, namelijk met een 'Kalooki Hunt' en met 'Going Out'. 'Kalooki Hunt' houdt in dat een speler in één beurt alle kaarten in melds kan neerleggen inclusief een kaart op de discard pile. Bij 'Going Out' zorgt men in meerdere beurten dat alle kaarten als melds op de tafel liggen en er een kaart op de discard pile belandt. Bij Kalooki kunnen jokers worden vervangen door passende waarden, waarmee men een eigen meld op tafel neer kan leggen.

In tegenstelling tot andere Rummikub spellen, kan men bij Kalooki geen melds meer op tafel leggen indien er een 'Kalooki Hunt' of 'Going Out' heeft plaatsgevonden. Punten en strafpunten gelden dan ook extra zwaar. Heeft iemand een 'Kalooki Hunt', dan krijgt deze speler 40 punten. Tegenstanders krijgen de waarde van hun overgebleven kaarten x2 als strafpunten. Bij een 'Going Out' ontvangt de speler 20 punten en krijgen tegenstanders de waarde van hun overgebleven kaarten als strafpunten.

Terug naar overzicht